مقاله بررسی عوامل خطر و سیر بالینی مول هیداتیفرم در زنان باردار مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) در شهر رشت از سال 1382 – 1386 با word دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی عوامل خطر و سیر بالینی مول هیداتیفرم در زنان باردار مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) در شهر رشت از سال 1382 – 1386 با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی عوامل خطر و سیر بالینی مول هیداتیفرم در زنان باردار مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) در شهر رشت از سال 1382 – 1386 با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
مقاله بررسی عوامل خطر و سیر بالینی مول هیداتیفرم در زنان باردار مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) در شهر رشت از سال 1382 – 1386 که چکیدهی آن در زیر آورده شده است، در بهار و تابستان 1389 در پرستاری و مامایی جامع نگر (فصل نامه دانشکده های پرستاری و مامایی استان گیلان) از صفحه 27 تا 32 منتشر شده است.
نام: بررسی عوامل خطر و سیر بالینی مول هیداتیفرم در زنان باردار مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) در شهر رشت از سال 1382 – 1386
این مقاله دارای 6 صفحه میباشد، که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله مول هیداتیفرم
مقاله عوامل خطر
مقاله سیر بالینی
چکیده و خلاصهای از مقاله:
مقدمه: مول هیداتیفرم شاخه ای از بیماری تروفوبلاستیک حاملگی است. بیماری تروفوبلاستیک حاملگی به گروه خاصی از بیماریها با گرایش متفاوت به تهاجم سطحی و متاستاز اطلاق می گردد. این بیماری در کشورهای آسیایی و آفریقایی شیوع بیشتری دارد و اطلاعات در مورد این بیماری در ایران کم می باشد.
هدف: هدف انجام این تحقیق تعیین عوامل خطر و سیر بالینی مبتلایان به مول هیداتیفرم مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) شهر رشت (1386- 1382) می باشد.
روش کار: این پژوهش یک بررسی توصیفی گذشته نگر می باشد که در این بررسی جامعه مورد پژوهش شامل کلیه مادران باردار بود که از سال 1382 تا 1386 به زایشگاه الزهرا رشت مراجعه نموده و با تشخیص قطعی مول هیداتیفرم به روش سونوگرافی بستری و درمان شده بودند. این مطالعه با بررسی پرونده بیماران و استخراج اطلاعات مندرج در آنها و ثبت در پرسشنامه صورت گرفت.
نتایج: در مطالعه انجام شده 78 بیمار مبتلا به مول مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) شهر رشت مورد بررسی قرار گرفت. میانگین سن افراد مورد مطالعه 26 سال بود. (52%) از بیماران دارای حاملگی اول بودند در (769%) از بیماران، بیماری در سن حاملگی کمتر یا مساوی 14 هفته (سه ماهه اول بارداری) تشخیص داده شده بود. در این مطالعه گروه خونی o با (41%) و Rh مثبت با (846%) بیشترین درصد را داشتند. (564%) از جامعه مورد پژوهش ساکن روستاهای استان گیلان بودند. (26%) از بیماران سابقه ابتلا به حاملگی مولی و (103%) از بیماران سابقه سقط داشتند که تمامی موارد قبل از وقوع حاملگی مولی اتفاق افتاده بود. بیشتر افراد مورد پژوهش از روش های پیشگیری از بارداری استفاده نمی کردند (397%). شایعترین علامت در جامعه مورد پژوهش، بزرگی بیش از حد رحم نسبت به سن حاملگی (75%) بود خونریزی و اژینال در (744%)، کم خونی در (192%)، استفراغ شدید بارداری در (192%)، پر کاری تیروئید در (192%) و کیست تکالوتئینی در (102%) از بیماران وجود داشت. در هیچ کدام از افراد مورد پژوهش فعالیت قلب جنین و پره اکلامپسی وجود نداشت.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصله توصیه می شود با سونوگرافی روتین در سه ماهه اول بارداری امکان تشخیص هر چه زودتر این بیماری فراهم گردد. هم چنین مرکزی جهت حمایت از بیماران مبتلا به مول هیداتیفرم ایجاد و تحقیقات آینده نگر با حجم بیشتر در این مرکز انجام گردد. باشد که این امر گامی بزرگ در جهت تشخیص و درمان زودرس این بیماری، کاهش هزینه ها و کمک به اقتصاد و اعتلای کشور باشد.