مقاله بررسی تاثیر سلکوکسیب قبل و بعد از عمل جراحی لاپاراسکوپیک کله سیستکتومی بر درد و میزان مصرف مخدر بیماران با word دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی تاثیر سلکوکسیب قبل و بعد از عمل جراحی لاپاراسکوپیک کله سیستکتومی بر درد و میزان مصرف مخدر بیماران با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی تاثیر سلکوکسیب قبل و بعد از عمل جراحی لاپاراسکوپیک کله سیستکتومی بر درد و میزان مصرف مخدر بیماران با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
مقاله بررسی تاثیر سلکوکسیب قبل و بعد از عمل جراحی لاپاراسکوپیک کله سیستکتومی بر درد و میزان مصرف مخدر بیماران با word که چکیدهی آن در زیر آورده شده است، در پاییز 1389 در نشریه جراحی ایران از صفحه 27 تا 32 منتشر شده است.
نام: بررسی تاثیر سلکوکسیب قبل و بعد از عمل جراحی لاپاراسکوپیک کله سیستکتومی بر درد و میزان مصرف مخدر بیماران
این مقاله دارای 6 صفحه میباشد، که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله کله سیستکتومی
مقاله لاپاروسکوپی
مقاله سلکوکسیب
مقاله درد
چکیده و خلاصهای از مقاله:
زمینه و هدف: جهت انجام مراقبت مطلـوب در بیمـارانی که تحت عمل جراحی لاپاراسکوپیک کله سیستکتومی قـرار می گیرند، کنتـرل درد یک اصل است که به روش های مختلـف انجـام می شود. استفاده از مسکـن های ضدالتهـابی غیـراستروییدی می تواند یک جایگـزین مناسب مخدرها باشد که علاوه بر خواص ضد درد عوارض مخـدرها را نیز ندارد. سلکوکسیب یک مهارکننده اختصاصی 2 COX – است که در ایران تولید می شـود و منعی در جراحی ها ندارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر این دارو در کاهش درد در بیماران پس از عمل لاپاراسکوپیک کله سیستکتومی است.
مواد و روش ها: این مطالعه یک کارازمایی بالینی تصادفی (Randomized Clinical Trial) بوده که بر روی بیمارانی که در بیمارستان دکتر شریعتی از شهریور 1386 تا فروردین 1387 تحت عمل کله سیستکتومی لاپاروسکوپیک قرار گرفته اند، انجام شده است. 75 بیمار به شکل تصادفی به دو گروه سلکوکسیب و پلاسبو تقسیم شدند. بیماران در گروه درمان 200 میلی گرم سلکوکسیب یک ساعت قبل از عمل و پس از عمل 200 میلی گـرم هر 12 ساعت به مدت 2 روز دریافت کردند و در گـروه شاهد پلاسبو تجویز شد. سپس میزان درد پس از عمل به وسیله آنالـوگ درد بصری (VAS) هر 6 ساعت سنجیده شد. میزان پتدین دریافتی تا زمان ترخیص، تهوع، استفراغ، زمان بازگشت صدای روده و دفع گاز و مـدفوع و مدت زمان بستـری در بیمارستان نیز بررسی شد. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 مورد تحلیل اماری قـرار گرفتند. متغیرهای کیفی با تسـت chi – square و متغیرهای کمی با توزیع نرمال توسطT – test ، هم چنین میانگین میزان درد در ساعات مختلف توسط تحلیل اندازه های تکراری و T- test مورد تحلیل قرار گرفتند. احتمال 95% (P<0.05) به عنوان شاخص معنی دار بودن در نظر گرفته شد.
یافته ها: به طور کلی 37 بیمار در گروه درمان و 38 نفر در گروه شاهد مورد مطالعه قرار گرفتند و فرم ثبت اطلاعات پس از انجام مداخله توسط فردی که از نوع مداخله اطلاع نداشت، تکمیل گردید. طبق نتایج به دست آمده از دو گروه (دریافت سلکوکسیب قبل و بعد از عمل جراحی و عدم دریافت سلکوکسیب) از نظر سن و جنس و تشخیص قبل از جراحی تفاوتی نداشتند. بر اساس نتایج این بررسی در گروه درمان کاهش مصرف پتدین مصرفی در گروه درمان361±152 میلی گرم و در گروه شاهد 632±187 میلی گرم بود (P<0.001). همچنین میانگین نمره درد بین دو گروه اختلاف معنی دار داشت (P<0.001). این نتایج برای تهوع استفراغ بعد از عمل، مدت اقامت بیمارستانی و همچنین عملکرد روده نیز معنی دار بود.
نتیجه گیری: استفاده از سلکوکسیب (مهارکننده اختصاصی COX – 2) قبل و بعد از عمل جراحی در کاهش درد و نیاز به مخدر و کاهش عوارض آن، کاهش تهوع و استفراغ و مدت اقامت بیمارستانی موثر بوده است.